Extension

This extension was built on the back of the house to create an extra room to entertain guests and to relax in. A slanted roof with a skylight and the addition of downlighters is a great way to bring light into the home, plus it gives an updated modern style.

Client:
Surface Area:
Completed:
18th July 2015
Location:
Billericay, Essex
Value
£
Architect
Mark Lintott

Our Clients Say:

“While other builders just said it wasn’t possible to extend above our garage, it was Mark’s idea to add a dormer & convert the roof of the garage into a new loft. We were immediately impressed that he had been proactive in finding a solution that met our needs, so when his price was also competitive, we offered him the work. Throughout the design process & the following 7 weeks of building work, Mark & his team were friendly & professional, keeping us well informed of their progress & always being on hand to answer our queries. Of course major work like this is rarely without its hiccups, but the test of a good tradesperson is how they deal with any issues that crop up, & Mark & his team resolved any problems quickly and satisfactorily; coming out in the pouring rain at the weekend to fix new tarpaulins, & staying into the evening to investigate an electrical problem. We are very happy with the end result & would definitely use LBS again for any building work we may need.”
Nicola Tapsell
“I found Mark to be very friendly and knowledgable. He gave guidance that really helped with the project and provided other trades of a good standard. He was genuinely interested in providing a good quality service.”
Sue Arter
“100% satisfied with all work carried out. Wouldn’t hesitate recommending them or using their services again.”
Karen Baldock

Services Used:

Footings & Foundations
The footings of the extension was planned out so that the foundations of the building could built. Along with damp proofing and building the external wall.
Electrics
The electrics for the down lighters were added along with extra sockets and a dimmer light switch.
Window & Door Fitting
The skylight was placed to create light and make the room look bigger, along with the new windows and french doors, to create the illusion of bigger space.